\n
Logga: Sandéns Security Printing

Om oss

Om företaget

Sandéns Security Printing AB är en av Skandinaviens största tillverkare av lotterier, bingobrickor och telefonkort. Vi trycker även ett stort antal special- och reklamlotter enligt våra kunders önskemål. Produktionen sker i stor skala med modern teknik. Ett antal specialmaskiner är framtagna för att passa vår verksamhet. Tryckeriet har högsta säkerhetsklass vilket innebär att vi är godkända för att trycka lotter av högsta vinstklassen i Sverige och övriga Europa. En stor del av vår produktion exporteras och vår försäljning sker genom återförsäljare.

Historia

Sandéns Security Printing AB grundades 1921 under namnet Karnevalslagret av John och Kerstin Sandén. Från början var verksamheten inriktad på uthyrning och, i viss mån, tillverkning av artiklar för fester, karnevaler och nöjesplatser. När John och Kerstins driftige och uppfinningsrike son Stig tog över verksamheten på 40-talet fokuserades verksamheten allt mer på tryckning och tillverkning av lotter. Stig uppfann och tog patent på den legendariska lottringen som lade grunden för hela företagets utveckling

Tryckeriet, som fanns i familjen Sandéns källare, behövde större lokaler i takt med att allt fler specialmaskiner togs fram för att effektivisera tillverkningen. När dåvarande Stig Sandén AB började tillverka bingobrickor på 60-talet fick företaget inte längre plats i källaren utan flyttade 1967 till nya lokaler på Ystadvägen. Här finns företaget kvar än i dag, dock efter flera utbyggnader av den ursprungliga fabriken.

Den traditionella produktionen av bingobrickor, tombolalotter, lottringar, 21-lotter, skraplotter, lucklotter och adventskalendrar fortlöper i stor skala med hjälp av modern teknik. Idag består produktionen dock i en allt större omfattning av telefonkort, högvinstlotterier och speciallotter, till exempel för reklam.